For the love of Ravelry

Er du en av dem som ennå ikke har oppdaget Ravelry? Det er et slags Facebook for strikkere og heklere, bare mye mye bedre! Det ble laget av et amerikansk par i ønske om å organisere strikkebloggverdenen, og det har de virkelig klart. Man legger inn prosjektene sine, med info om garn, pinnestørrelse og mønster, når man begynte, når man ble ferdig, om man ble fornøyd, og så klart bilder!

Det innebærer så klart at man kan gå inn og se hvordan andres forsøk på dette mønsteret ble – eller til og med hva andre har gjort med et spesielt garn du er interessert i. I tillegg finnes det forum, der man diskuterer alt fra «What goes with a BSJ?» til «What would Lorelai Gilmore knit?». Det er også her vi organiserer strikkekafeen vår. Vi har rett og slett funnet hverandre på Ravelry, i Bergensgruppen «Bryggedamene».

Det er tydelig at Ravelry er amerikanskdominert, det er jo der det hele startet. Men nå lurer jeg på om ikke nordmennene (eller kanskje mest kvinnene) begynner å ta innpå her også, slik vi visstnok har gjort på Facebook. For i dag ga en tilfeldig titt innom Ravelrys «People»-side en hyggelig overraskelse: Det var satt opp en «Featured ravelers»- oversikt, der en kunne se hvem som hadde strikket de oftest favoriserte vottene på Ravelry, og på denne listen var både nummer 1 og nummer 3 norske! Jeg må rett og slett sende en liten gratulasjon til Pinneguri og Bea!

Nå skal jeg prøve å legge fra meg Mac´en og heller plukke opp strikketøyet.

4 kommentarer om “For the love of Ravelry

  1. Oj, tusen takk for gratulasjonen!! 😀 Det vart kjekt av deg. Sjølv har eg ingen planer om å overgå amerikanarene.. hehe.. men det er jo kjekt at vi ligg i toppen likevel 😉

    Ønsker deg eit riktig godt nytt (strikke-)år!!
    Klem!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s