Januar: Dukketøy

Noen veldig smarte damer har startet en såkalt along (godt norsk ord søkes snarest) for julegaveproduksjon! Hver måned i 2010 skal deltagerne vise fram et hjemmelaget produkt som skal bli julegave i desember. Man kan strikke, sy, hekle, spikke eller hva man nå skulle ønske seg, men kjøpte julegaver teller ikke! På den måten skal gjengen bli årets best forberedte hobbydamer – ingen stresset november med senebetennelse og brukne nåler, og ingen halvferdige gensere i gave. Og tenk så mange flere som kan få hjemmelaget i år!

Det eneste problemet med den ellers geniale planen, er jo nettopp det at tingene skal vises fram. Jeg har tenkt å løse problemet med å ikke nevne hvem gaven er til, og i mange tilfeller ikke si hvilken størrelse tingene er i, dersom det skulle kunne avsløre mottaker. Ellers får man jo uansett ting man har sett i butikken – overraskelsen var at man fikk akkurat den tingen.

Jeg tenkte å begynne forsiktig med en dukkekjole – siden jeg allerede var et stykke inn i januar da jeg meldte meg inn. Dumt å komme på etterskudd så tidlig på året! Mønsteret er egentlig til baby, men størrelsen som ligger rett under nyfødt, blir en grei babyborn/prematur-størrelse. Altså: Man ser hvor mye tallene stiger fra størrelse til størrelse, og så viderefører man rett og slett til neste størrelse. Det blir jo litt regning, men ikke så ille likevel.

Oppskrift: Vest eller kjole fra Myk Start
Garn: Silja sokkegarn i turkis og DROPS alpaca i lime
Pinner: 3
Ferdig vekt: 46 g

Garnet fant jeg i lageret mitt, og da jeg var ferdig med kjolen hadde jeg bare en ørliten rest av det turkise. Og da fikk jeg bare så utrolig lyst til å kvitte meg med resten at jeg måtte starte på en mamelukk til dukken. Jeg fant mønster på dag-bleiebukse i Nøstebarn-boken og forminsket etter samme prinsipp som tidligere. Strikket turkis kant til garnet sa stopp, og så rillestrikk i alpakka. En utrolig enkel bleiebukse!

Oppskrift: Dagbukse fra Strikk til Nøstebarn
Garn: Silja sokkegarn i turkis og DROPS alpaca i lime
Pinner: 3
Ferdig vekt: 13 g

Underholdning til prosjektene: Glee

9 kommentarer om “Januar: Dukketøy

  1. Søtt dukkesett og så fine farger.
    (Julealong, tror kanskje folk glemmer hva man strikket eller så kan de bare tenke. Å, var deg meg den var tiltenkt når de åpner gaven).
    ps Jeg har strikket den fine bodyen din. :))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s