Fra strikkekurven nr.3 – 2010

Enda et par sokker hopper ut fra strikkekurvens glemsel. Denne enslige hvite ullsokkens historie starter i 2007. Jeg hadde lyst til å teste ut et flettemønster fra en bok, og tenkte at sokker var et greit prosjekt. Og siden mannen stort sett alltid hadde lyst på nye ullsokker, ble disse tiltenkt ham.

Men da måtte jo hælen forsterkes – for han sliter sånn på dem. Jeg strikket med dobbelt garn der. Og det samme gjorde jeg i tåen, i tillegg til at jeg brukte en ny, dum tåfelling. Og dermed hadde sokken endt på skråplanet ned mot UFO-esken. Hælen var diger, og tåen altfor lang. Andre prosjekter fristet mer enn å rive opp igjen denne.

Sokken var fortapt. Den fikk ikke engang bo i den fine strikkekurven i stuen, sammen med de andre halvferdige tingene. Den måtte bo høyt oppå garderobeskapet i en plastboks merket «UFO».

Men det kom bedre tider. På grunn av et opprydningsønske, og en ide om å måtte strikke to prosjekter ferdig før en kjøper inn til ett nytt, ble sokken tatt fram igjen. Det ble startet på en make, og de to ble gjort ferdige uten å bli lagt i glemselskuffen underveis!

De ble overrakt føttene som hadde ventet på dem så lenge – og levde lykkelig på føttene i alle sine dager. Og dersom de ikke er der ennå, har nok mannen slitt dem ut 🙂

Oppskrift: Flettemønster fra Teknologisk forlags store håndarbeidsbok. Punktstrikket hælen.
Garn: Hvitt ullgarn fra lageret.
Pinner: 3,5 og 4 til hælen
Ferdig vekt: 193 g
Underholdning: Åpen barnehage og The Big Bang Theory

I finally finished these socks I started  in 2007. I was trying to make the heels and toes sturdy enough for my husbands use, but they ended up really bad. So I gave up on sock 1. But earlier this year I took it out, as my husband really wanted them (I always promise to make him stuff, but often prioritize it away). And now they are done! One less project on my UFO-list, yay!

Reklamer

2 kommentarer om “Fra strikkekurven nr.3 – 2010

  1. Kjempefine – og for noen kompliserte fletter!! Du er flink som strikker fra UFO-haugen, det gjør godt for den nagende dårlige samvittigheten også, eller? Jeg har latt min strikkekurv få stå i fred en stund nå, men nå som bolerostrikking og sånt er over kan jeg vel kanskje se om jeg finner noe som burde strikkes ferdig …

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s