Det går nedover…

…og det er supert! Jeg gikk igjennom alt garnet mitt i 2009, skrev opp hva jeg hadde, og sorterte det etter type og bruksområde. Siden har jeg hatt en liste her på bloggen der jeg regner ut hva som kjøpes inn av garn, og hvor mye jeg bruker opp.

Ofte blir det slik at jeg kjøper inn masse garn til et stort prosjekt, og så gjør jeg ferdig noe småtteri for å rettferdiggjøre dette. Dette spesielt fordi jeg har regelen om å kun kjøpe inn til et nytt prosjekt etter å ha ferdigstilt to prosjekter.

Det har gått sakte, men jeg ser allikevel at det går helt klart nedover, fra de 19 kiloene jeg begynte med, til 18, og til rett over 17 kilo som er den nåværende «saldoen»!

Det aller viktigste med denne ordningen har likevel vært at jeg er så bevisst på hva jeg har, og at jeg ikke trenger å kjøpe mer garn. Dersom jeg planlegger noe jeg trenger nytt garn til, så må jeg jo også finne et par andre ting å gjøre ferdig først. Dermed blir småting som ellers hadde blitt glemt, ferdigstilt. Siden dette tar litt tid, blir det aldri spontane garnkjøp, og dermed blir det ofte ikke til at jeg kjøper denne første fristelsen likevel.

Det skjer dessuten omtrent aldri lengre at jeg kjøper garn på salg, eller bare fordi det så fint ut! (For når dette har skjedd, så må garnet ligge i en egen pose og være «ikke godkjent» fram til jeg har to ferdige prosjekter og kan ta det inn.)

De siste ukene har jeg forsøkt å lage en oversikt over UFOene jeg har liggende (altså de uferdige prosjektene mine). Jeg har talt 21 ting til nå, men det går sakte og er vanskelig arbeid. Det er jo nå jeg må ta avgjørelsen: skal dette rekkes opp? Skal det gjøres ferdig? Faktisk viser det seg også vanskelig å finne ut når det er påbegynt og hva jeg skal kalle prosjektet i listen min.

Det aller største problemet er kanskje også at jeg begynner å arbeide på annenhver ting jeg finner fram. «Oj, denne mangler jo bare kanting her og sammensying der, det kan jeg jo bare gjøre ferdig nå, så trenger ikke den å være med på listen». Så det tar tid.

3 kommentarer om “Det går nedover…

  1. Det blir sånn med de kunstneriske sjelene. Man arbeider mye i øyeblikket. Inspirasjon er nøkkelordet. Som oftest får jeg masse inspirasjon til å begynne på nye prosjekter, kjøper garn på salg og fordi det ser fint ut.

    Jeg har faktisk begynt på garnlageret nå. Det skal ned. Rett og slett. Har faktisk bestemt at jeg kjøper ikke garn før jeg at strikket meg godt ned i lageret. Har nesten 18 kg, så det kan jo ta sin tid.. 😉

  2. Jeg hadde masse garn fra salg og gode intensjoner.Jeg la opp ca 130 masker på rundpinne 6 og strikket i vei i striper. kombinerte forskjellige garn ,gjerne lagt dobbelt også.
    Til slutt lagde jeg maskinsømmer og klippet opp » røret» og det er nå koseteppe i sofaen som mann og barn sloss om.:)

  3. Imponerende. Jeg har også holdt regnskab med lageret i en del år, men det er endnu ikke lykkedes mig at få det til at skrumpe og det på trods af, at jeg faktisk næsten ikke køber garn mere…
    Det skyldes nok, at folk har fået øjnene op for, at garn er en acceptabel gave til mig 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s