Vakre strømpebukser på vei

Det har vært litt av en prosess å få skrevet mønsteret til «Den Vakreste Strømpebukse», som jeg har valgt å kalle den. Det begynte med et ønske om en fin strømpebukse til lillegutten min på 17.mai 2009 (mer om det her: https://fragaria.wordpress.com/2009/05/27/det-starter-med-en-enkel-ide/). Jeg fikk mange fine kommentarer på denne, og mange ønsket seg en oppskrift. Det måtte vel la seg ordne en gang!

Men ting tar tid. Først var det voksebodyens tur, både på norsk og engelsk, og så klassikerbodyen (du finner begge på http://fragariabergin.com/). Og så er det til enhver tid sybestillinger i haugevis, eksamener og alt annet. Tiden går.

Men rett etter jul bestemte jeg meg for å sette i gang – jeg skaffet meg en en hel arme med teststrikkere (altså omtrent 12 stykk) – og skulle få det til å gå raskt. Da hadde jeg ikke helt forventet å komme inn i en skikkelig dvaletilstand gjennom januar og februar. Jeg skrev veldig kort i november at vi hadde en hard periode (mannen min ble utsatt for en ulykke). Etter dette trengte visst kroppen min, og helt spesielt hodet, å hvile ut. Og det fant hodet ut at passet best i januar-februar.

Ikke snakk om at jeg klarte å rydde opp og gå gjennom tall, beskrivelser og forklaringer. Så da datt jeg litt av lasset. Tallene har jeg klare, og alt er riktig, det må bare skrives på en forståelig  måte.

Så nå har jeg satt i gang med en strømpebukse i minste størrelse også, og går skikkelig igjennom mønsteret og ferdiggjør det mens jeg strikker den. Forhåpentlig er mønsteret klart så snart at man kan rekke å strikke en til 17. mai!

Strømpebuksene på bildene er alle tre strikket i dobbel Shetland Soft fra Malsen og Mor, som finnes i uhorvelig mange fine farger :). Jeg har valgt mintgrønn Fauna, rosa Romantikk og grå Sølv.

 

14 kommentarer om “Vakre strømpebukser på vei

 1. Oi! Denne oppskrifta gleder jeg meg virkelig til! Makan til flotte strøpebukser da gitt! Jeg har all verdens tid, mine gutter har vokst ifra sitte-pent-i-vogna-og-vise-fram-skjønnhets-strømpebukse-stadiet, men jeg skal nok finne et lite tantebarn som kan bære prakten! La ting ta den tia det trenger, særlig kroppen! Og hodet.

  Ha en fin dag!

 2. Jeg glæder mig! Rigtig, rigtig, rigtig meget endda! Har længe sukket over den smukke strømpebuks og nu passer det så fint, at jeg muligvis vil have «ofre» at strikke til også! Perfekt timing!

 3. Den strømpebuksa er nok virkelig verdens vakreste!! Skulle gjerne hatt sånne til barna mine, men vet nok ikke om jeg hadde fullført et sånt prosjekt…

 4. Sitter klar og gleder meg til oppskriften slippes! Så utrolig flink du er. Jeg er helt imponert. Men ta den tiden du trenger. Husk, det er viktig å lytte til kroppen. Vi har ikke vondt av å vente 🙂

 5. Tusen takk for fine ord alle sammen! Jeg har jammen meg begynt på en fjerde strømpebukse også nå, så nå strikker jeg en i hver størrelse. Men det nærmer seg slutten for alle sammen, så jeg håper å være ferdig før mai, jeg!

  1. Jeg var nesten klar med mønsteret i vår, men møtte så på et problem som krevde endel opprekking og omregning. Det hadde jeg ikke tid til der og da pga eksamen. Så har det gått slag i slag: jeg har sydd to brudekjoler, hold mitt første sykurs, så hatt flere eksamener og nå snart julemarked. Har dessverre altså ikke hatt noe ekstra tid til å få gjort mønsteret ferdig på mange måneder!
   MEN dette er noe jeg gremmes over, og jeg får spørsmål om dette mønsteret ukentlig på mail. Så jeg har satt det opp som topprioritet i januar. Da skal jeg få det ut så snart jeg kan 🙂
   Det blir et kjøpemønster for jeg har lagt masse arbeid i det. Men det skal være detaljert og lett å følge (jeg har mange som har teststrikket det).

 6. Jeg ønsker å strikke denne strømpebuksen i Lanett. Hvor mange masker må jeg legge opp da?
  Og hva betyr 1M lag en maske med en omvendt løkke? Hvordan gjør jeg det?

  1. Hei Stine!
   Lanett er såpass tynt at du kan få det til å stemme hvis du legger tråden dobbelt. Som du ser i oppskriften er det oppgitt både tykkere garntyper som man kan strikke i enkelttråd, og tynnere som må legges dobbelt for å få samme tykkelse. Uansett så er det alltid lurt å sjekke at man får riktig strikkefasthet per 10 cm, for at størrelsen skal stemme.
   Her er en video som viser M1: http://www.knittinghelp.com/video/play/make-1-away-continental

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s