Julemarked i Schøtstuene 2011

Det ble (som det pleier hos meg) en kjempetravel jul, så det er først nå jeg har fått roen (og tiden) til å gi en liten rapport fra julemarkedet jeg deltok på 9.-11. desember her i Bergen.

Schøtstuene ligger i Bryggekvartalet ved Mariakirken, og består bl.a. av nykonstruerte hus sammensatt av bygningsmaterialer fra flere gamle stuer. Jeg synes vi er kjempeheldige som får sitte på julemarked der, for bygget gir en herlig julestemning som du ikke får i en hvilken som helst gymsal. Vel er det litt mørkt, men med koselig belysning er det ikke noe problem.

Jeg hadde godt med plass i den høyre stuen i hovedhuset i år.

Det blir alltid tid til litt håndarbeid mens jeg sitter der, så jeg hadde tatt med meg både det ene og det andre. Den turkise festkjolen på utstillingsdukken hadde ventet på sommerfuglene siden august, og de fikk jeg endelig festet mens jeg satt her. Den var et herlig blikkfang på bordet for både små og store. Den er i størrelse 92 (2 år) og skal få seg et tilhørende tyllunderskjørt før jeg legger den i Epla-butikken min.

Der inne er det bittelitt tomt nå, siden mange av de tingene jeg hadde ble solgt på markedet. Men jeg har også masse halvferdig på sybordet, så påfyll kommer litt etter litt!

Så ble det litt strikking mens jeg satt på marked også. Denne babyjakken har jeg strikket over bøkene mens jeg leste til eksamen i november – og det var aldeles supert, faktisk! Jakken er enkel å følge med på, og det flerfargede garnet gjorde prosjektet så gøy at jeg gledet meg litt til lese/strikke-øktene.

Søndagen fikk jeg festet alle tråder og knapper, før jeg skyndte meg å knipse et par bilder. Det var det godt jeg gjorde, for bare en liten stund etterpå kom det en dame og kjøpte jakken. Kanskje jeg strikker litt mer til neste års julemarked, for jeg solgte faktisk begge de håndstrikkede babyjakkene jeg tilfeldigvis hadde med meg.

Litt info om det ferdige objektet:

Oppskrift: #1955 Babyjakke strikka i ett stykke fra Strikk til Nøstebarn
Garn: Håndfarget Merino Sock fra Mosaic Moon i farge Charlie + mørk blå Gjestal babyull
Pinner: 3
Størrelse: 6 mndr

Så var markedet, og jula, over for denne gang, og jeg er fornøyd både med deltagelsen, og det at jeg nå kan slappe av litt mer igjen. Jeg er dessuten ferdig som student, og har nå en bachelorgrad i antikke studier. Det blir en annerledes hverdag for meg framover, og jeg tror det bare gjenstår å se hva den vil bringe.

GODT NYTTÅR til alle lesere!

4 kommentarer om “Julemarked i Schøtstuene 2011

  1. Tilbaketråkk: Prøv igjen! « Fragaria

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s